Izberi program:

  • Azija
  • Evropa
  • Latinska Amerika
  • Severna Amerika

Quote from current or past 18plus young adult

“Enoletna izkušnja šolanja v Ameriki je bila zame izjemna. Za vselej mi je pustila odlično sled pri obvladovanju tujega jezika. Bila sem mladenka v rosnih letih, ki jo je navdušilo sponavanje druge kulture, šolskega sistema in novih znanj, predvsem pa prijaznih ljudi, ki so me tam sprejeli. Zagotovo je to izkušnja, ki izpopolni pričakovanja še tako zahtevnega srednješolca in njegovih staršev.”

—Alenka Podbevšek, glavna izvršna direktorica podjetja Socius

Quote from current or past 18plus young adult

“AFS mi je odprl poti do novih poznanstev. Vsi slovenski AFSjevci smo z enako izkušnjo povezani v nekakšno skupnost, ki jo krepijo vezi iz mladosti. Raznolike poklicne poti, na katere smo se podali, so pestre in razgibane, zato je izmenjava izkušenj ter informacij ena od prednosti, ki nam jih je AFS omogočil. Vsekakor pa nam je razširil obzorja, da si danes upamo več.”

—Marko Majer, direktor oglaševalske agencije Mayer McCann

Quote from current or past 18plus young adult

“Leto dni od doma, ki sem ga preživela na drugi strani Atlantika, mi je v celoti spremenil življenje. Prej sem imela željo postati zdravnica, sedaj sem profesorica, prej sem imela eno družino, sedaj imam dve, prej sem svet gledala prek televizije, sedaj ga vidim skozi oči, ki imajo razširjeno obzorje in ga vidijo povsem drugače. Z družino, pri kateri sem preživela tudi prehod v polnoletnost, smo še zmeraj tesno povezani in skrbimo za to, da se vidimo vsaj enkrat letno, vendar smo sedaj že številčnejši. Moja otroka pa imata prav zaradi AFS tri babice in tri dedke.”

—Mag. Tosja Kobler Jovanovič, predsednica društva Interkultura in lektorica za angleški jezik na EPF UM

Kaj je tvoja strast?

INTERN

Pripravništva

Daj svojim možnostim za službo spodbudo z učenjem delovanja v mednarodnem delovnem okolju na želenem strokovnem področju. Poglej kako se tvoj študij izrabi v podjetjih, vladi ali neprofitnih organizacijah, medtem pa obogati svoj življenjepis, ki bo tako privlačnejši za tvoje bodoče delodajalce.

LANGUAGE

Učenje jezika

Vadi svoj nov tuji jezik v pravem okolju. Med drugim lahko uživaš v navadah in tradicijah nove kulture, kar ti omogoča izpopolnjen govor tega tujega jezika.

VOLUN

Prostovoljstvo v tujini

Sooči se s svetovnimi težavami, za katere ti je osebno mar. 18plus ti omogoča izbrati področje tvojega zanimanja – od dela z mladino do okoljskih težav – v delu sveta, kjer si želiš delati in o katerem bi se rad naučil.

TEACHER

Poučevanje

Preživi nekaj časa v drugi državi in raziskuj njihov izobraževalni sistem, od nekaj tednov do celega leta. Deli svojo izkušnjo z drugimi učitelji in učenci v tujini v drugačnih kulturnih okoliščinah.

GAP

Priložnosti za prehodno leto

Pojdi v tujino za nekaj tednov, mesecev ali še dlje. Razvij nove življenjske sposobnosti, najdi svojo strast, nauči se novega jezika in se spoprijatelji z ljudmi iz zanimivih krajev. Vse to so odlični načini, da se pripraviš za študij in se naučiš biti bolj samostojen.

STUDY

Učenje v tujini

Združi šolski učni načrt katerekoli smeri ali področja učenja z mednarodno izkušnjo. Izboljšaj svoje šolsko učenje z delom z novimi profesorji, ki imajo drugačne perspektive.

Naslednja generacija izjemnih AFS programov

Zaupana organizacija. Dokazan uspeh. Vseživljenjske povezave.

18plus programe je organizirala skupnost spoštovanja vrednih AFS in drugih organizacij, ustvarjeni pa so na podlagi AFS vrednot. Odraslim pomagamo najti pravi mednarodni program za doseg svojih osebnih in strokovnih ciljev. Izkoristi mednarodno skupnost prijateljev, usposobljenega osebja in strastnih prostovoljcev, ki so vsi pripravljeni, da ti pomagajo do uresničitve tvojih sanj.

Pogosta vprašanja

Globalna perspektiva: dragocena prednost

Izstopaj in se razlikuj od svojih vrstnikov tako, da dodaš ”globalen” k svoji osebni in strokovni identiteti. Zanimive 18plus izkušnje mladim odraslim priskrbijo jasno prednost na različne načine in v vsaki stroki – doma in po svetu. To pa zato, ker ti življenje, učenje, delo in prostovoljstvo v tujini pomaga postati bolj samozavesten v neznanih okoliščinah, medtem ko so izpiljene praktične sposobnosti onkraj kultur zelo cenjene pri številnih univerzah, neprofitnih organizacijah in drugih delovnih mestih.

18plus udeleženci so podprti s strani programa Global Competence Certificate, ki jim bo pomagal pri usmerjanju svoje mednarodne izkušnje in pripravil na celo življenje kulturnih spoznanj.

Certifikat globalnih kompetenc

POMEMBNO PRIPOROČILO ZA MEDNARODNE STROKOVNJAKE

Ta vrhunski program za Certifikat globalnih kompetenc (GCC) te pripravi za uspešno upravljanje z novimi kulturnimi okolju – med svojo 18plus izkušnjo in še dolgo potem, ko boš zaključil s programom. Interkulturne učne enote na spletu so združene z osebnimi sestanki, ki ti pomagajo razviti praktične in globalne sposobnosti, znanje in odnos, ki jih potrebujejo delodajalci in za katere organizacije s poslanstvom verjamejo, da jim bodo pomagali doseči cilje družbenega učinka.