Čudovito kulturno doživetje za celo družino

Družina gostiteljica na svojem domu gosti mednarodnega dijaka in to je odličen način učenja o novi kulturi in o deljenju lastne kulture in vrednot. Otroci pogosto uživajo v vlogi kulturnega ambasadorja in uvajajo svojega novega brata ali sestro v življenje lokalnih običajev, tradicij in državnih praznikov. Vse od priprave obroka do obiskov znamenitosti so priložnosti za odkrivanje in občudovanje kulturnih in drugih razlik. Temu pravimo #AFSeffect!
HF_ADV

Dobrodošlica dogodivščini

Izkusi svoj lasten svet skozi oči mladega dijaka iz druge države.

HF_CHANGE

Dobrodošlica spremembi

Pripravi svojo družino, da postanejo globalni državljani – navdušeni nad druženjem z ljudmi s celega sveta.

HF_DISC

Dobrodošlica odkritjem

Pomagaj mednarodnemu dijaku se naučiti živeti in uživati v tvoji kulturi in navadah.

Tega ne gre opisati, mora se občutiti

“V življenju so včasih trenutki, ki se jih ne da opisati, preprosto se jih mora doživeti. To je ta občutek, ki ga imamo kot starši, ko nas otrok nekoga drugega kliče mama ali oči, ko nas pokliče z drugega konca sveta, da se je vpisal na univerzo ali da ima dekle. Te stvari so neopisljive in zgolj tisti, ki so to doživeli, lahko to tudi razumejo.”

–Alisa Salopek, mama gostiteljica iz Srbije

Prijavi se kot družina gostiteljica

Kaj je AFS družina gostiteljica?

Že od leta 1947 AFS vabi družine, da toplo sprejmejo mednarodne dijake v svoje domove. Dolgo smo verjeli. da so ključni elementi za dobro počutje dijaka na izmenjavi zagotovitev zavetja in obrokov, vendar zdaj vemo, da družine gostiteljice nudijo veliko, veliko več.

Preberi več pogosto zastavljenih vprašanj

S podporo predanih prostovoljcev in osebja družine gostiteljice pomagajo dijaku na izmenjavi pri vpeljevanju v novo okolje: šola, spletanje prijateljstev, učenje jezika in uživanje njihovega leta v tujini. Deljenje kulture in tradicij pomaga družinam, da razvijejo globok odnos in spletejo prijateljstvo za vse življenje.

Kako postati AFS družina gostiteljica

STEP1

Izvedi več in se prijavi

Pozanimaj se, zakaj so družine gostiteljice tako zelo pomembne za AFS programe. Naš postopek prijave je temeljit, zato da lahko najdemo kar najustreznejši par vaši družini.

STEP2_HF

Bili ste izbrani

Iskanje družin jemljemo zelo resno. Čeprav “idealna” AFS družina ne obstaja, imamo veliko izkušenj z iskanjem “pravih” družin.

STEP3

Pripravite se na sprejem

Spoznajte usposobljene prostovoljce in osebje, ki bodo vašo družino podpirali in vam pomagali, da je vaša skupna AFS izkušnja nagrajajoča in zabavna.

STEP4_HF

Dobrodošel AFSovec

Izkusite #AFSeffect s svojim novim družinskim članom, tako da delite svoj dom, srce in svet. To so vaši prvi koraki k temu, da postanete globalni.

Programi za AFS družine gostiteljice

6168625414_2b5f833df3_o

AFS program srednje šole

Trajanje: 3 do 10+ mesecev, začenši na začetku ali na sredini šolskega leta. Dijaki so stari od 15 do 18 let.

Prijavi se
12194895_1090369007653888_709455794666283992_o

AFS kratki programi

Trajanje: 2 do 11 tednov, z nedoločenim datumom začetka. Dijaki so stari od 15 do 18 let.

Prijavi se

Čisto nova pot interkulturnega učenja za AFS družine gostiteljice

11046208_1031817493509040_3651299979163754923_o

AFS program za družine gostiteljice je zdaj podprt s strani AFS Host Family Intercultural Learning Journey, ki je zgrajen na natančnih interkulturnih učnih ciljih in omogočen po zaslugi osebja in prostovoljcev. Ta Journey vključuje orientacije, skupinske razprave in druge izobraževalne aktivnosti in razmišljanja: vse to zato, da zna družina gostiteljica bolje pomagati dijaku na izmenjavi in da gradi njegovo medkulturno zavedanje ter razumevanje kot samostojen globalni državljan in kot družina.

Preberi več o tem

Kako AFS podpira družine gostiteljice?

SUPP_HOUSE

Izkušeni AFS prostovoljci in osebje bodo vašo družino pripravili na vse izzive sprejemanja novega člana iz druge države.

SUPP_24

24 ur vam je na voljo lokalni kontakt v primeru izrednih okoliščin in dodatna podpora iz AFS državne pisarne. Dijaki na izmenjavi imajo zdravstveno zavarovanje v primeru potrebe po zdravstveni oskrbi.

SUPP_PERSON

Izurjeni prostovoljci in osebje vas bodo podpirali ves čas vašega programa družine gostiteljice, vključno z mesečnimi obiski za zagotovilo, da vse poteka, kot bi naj.

SUPP_ORIENT

Vaši podporni prostovoljci bodo vodili vašo družino in dijaka skozi aktivnosti AFS Host Family Intercultural Learning Journey. S tem zagotovimo, da je celotna izkušnja bolj smiselna in trajna.

Kdo so AFS dijaki?

AFS dijaki prihajajo iz več kot 99 držav in so z zrelostjo in motivacijo izkazali pripravljenost na šolanje v tujini. AFS dijaki so pregledani in izbrani glede na kriterije AFS organizacije v njihovi lastni državi. AFS dijaki so:

Po navadi stari med 15 in 18 let ob prihodu

Predani aktivni udeležbi svojemu AFS programu

Veljajo za dobre učence v lastni državi

V glavnem dobrega zdravja

Radovedni, prilagodljivi in odprtega mišljenja

12189240_1090369557653833_1359170228846574700_o

Preberi zgodbe dijakov

17127223289_0b7c18b89b_o

AFS družine povedo vse

Izkušnja AFS družine gostiteljice ustvari celo življenje spominov.

Poveži se z AFS družinami gostiteljicami s celega sveta.