Po letu dni, polnem novih doživetij, poznanstev in dogodkov smo se ponovno srečali z mladimi popotniki, ki so prinesli zgodbe iz Amerike, Danske, Francije, Nemčije in Belgije. Obkroženi s čudovito naravo smo se na Jezerskem pogovarjali o izkušnjah preteklega leta in preprekah, ki so se pojavljale ali pa se morda še bodo. Govora je bilo tudi o možnostih, ki se  AFS-ovcem ponujajo po zaključitvi njihovega leta, ki so ga preživeli v tujini.

AFS izkušnja se namreč ne konča ob vrnitvi domov, temveč se nadaljuje s prostovoljnim delom v organizaciji in sicer s predstavitvami na šolah, obiskovanjem mednarodnih srečanj prostovoljcev in podobnim. Želja AFS-a  je namreč, da bi se razvijali in širili, v ta namen pa potrebujemo tudi prostovoljce, ki bodo prispevali svoje ideje in čas za osveščanje morebitnih AFS kandidatov, ter njihovo urjenje  ob vrnitvi domov.

Vendar pa cel vikend ni bil posvečen resnim temam in razgovorom, temveč se je našel tudi čas za obisk doživljajskega parka na Jezerskem, ki je služil za namene »team buildinga«. Pod nadebudnim  očesom zaposlenih v doživljajskem parku smo se vzpenjali po kozjih stezicah, ter preizkušali svoje ravnotežje na visečem mostu.  Spustili smo se tudi po žičnici med krošnjami, najpogumnejši pa so preizkusili orjaško gugalnico, ki je iz vrha hriba ponujala čudovit razgled na bližnje vrhove.
Čeprav smo se na Jezerskem zadržali le 3 dni, sem imela občutek kot, da smo v tem času uspeli podoživeti mnogo lepih pa tudi manj lepih trenutkov preteklega leta, ki je bilo za mnoge AFS-ovce kar velik izziv, ter hkrati eno veliko doživetje.