Enoletno bivanje v tuji državi, pri novi družini, na drugačni šoli in v  “čudni” kulturi je izjemna izkušnja, zelo zabavno in tudi velika preizkušnja. Zato se dijaki in dijakinje že pred odhodom na delavnicah seznanijo z izzivi, ki jih čakajo. Tudi letos smo glavno delavnico pripravili skupaj s hrvaškim AFS-om na Bolu na Braču.

Letos poleti so se Ana, Anja, Jan, Kristina, Gaja, Pia in Samo zadovoljni in polni nepozabnih izkušenj srečno vrnili iz Avstralije, Belgije, Francije, Nemčije, Švice in ZDA. Donatienne in Eva iz Belgije pa sta preživeli tri krasne mesece v Mariboru. Skupno je od leta 2008 že preko trideset dijakov prišlo ali odšlo na izmenjavo preko AFS Slovenia.

V šolskem letu 2012 sta odšla na enoletno izmenjavo v Francijo in ZDA Iza in Nejc, k nam pa je za tri mesece prišla Delphine. Glavne priprave na izmenjavo so tudi letos potekale skupaj s hrvaškimi kolegi na Bolu na Braču. Dijakinje so pet dni stanovale v stari šoli v centru Bola in se učile samostojnosti ter prilagajanja z različnimi igrami in delavnicami, imele pa so tudi dovolj časa za uživanje na plaži.