Izberi program:

  • Azija
  • Evropa
  • Latinska Amerika
  • Severna Amerika

Odpri svoj svet novim možnostim

Z AFSom preoblikuj svoje življenje za vedno! Temu pravimo #AFSeffect.
STU_GLOBAL

Postani globalen

Živi z novo družino v drugi državi. Uživaj v različnih tradicijah. Vzemi si čas, da spoznaš vrednost svoje izkušnje in poglobiš svoj vpogled v druge kulture, vere in pomembna svetovna vprašanja.

STU_CHANGE

Postani sprememba

Odpri svoj um novemu načinu gledanja na svet in pomagaj drugim videti svet kot ga ti izkusiš. Gradi mostove med kulturami tako, da spletaš prijateljstva, ki bodo trajala celo življenje.

STU_FLUENT

Postani prilagodljiv

Obiskuj novo šolo, nauči se novega jezika in poišči načine, da se povežeš z ljudmi drugih kultur in ozadij – te sposobnosti odnesi s sabo domov in koristile ti bodo celo življenje.

STU_YOU

Postani ti

Odkrij nekaj novega o sebi in tvojem mestu na tem svetu. Nauči se spremeniti izzive v dragocene priložnosti za rast in postani bolj zrel.

To ni zgolj leto v tvojem življenju, to je celo življenje v enem letu.

“Zagotovo obstaja ‘prej’ in ‘po’ moji AFS izkušnji v mojem življenju. Brez AFS-a ne bi nikoli postala to, kar sem zdaj. Resnično mi je spremenilo življenje.”

—Mela Cabrera, paragvajska dijakinja na izmenjavi na Japonskem

Kako lahko postanem AFSovec?

Raziskal si AFS programe na spletu in nas spoznal tudi osebno. Zdaj si pripravljen na prijavo! Beri dalje in odkrij, kaj lahko pričakuješ na svojem medkulturnem potovanju z AFSom.
STEP1

Najdi program in se prijavi

Naša prijavnica je temeljita. Ampak to, da vemo nekaj ključnih podatkov o tebi nam bo omogočilo narediti tvojo AFS izkušnjo neverjetno. Če se ti kje zatakne, nas le pokliči.

STEP2_ST

Bil si izbran!

Vsi ne postanejo AFS dijaki. Tvoja prijavnica, intervjuji in priporočila nam dajo vpogled v tvojo pripravljenost na mednarodno dijaško izmenjavo. Naj se zabava začne!

STEP3

Udeleži se AFS orientacije

AFS orientacije (pred, med in po tvojem programu) ti pomagajo pri osebnih in kulturnih priložnostih za rast medtem ko si v tujini.

STEP4_ST

Skoči na letalo in spoznaj svet

Predani AFS prostovoljci, družine gostiteljice in osebje so vsi pripravljeni, da ti omogočijo iz tvoje AFS izkušnje narediti dogodivščino mednarodnega učenja, ki je ne boš nikoli pozabil.

Štipendije in finančne olajšave

AFS je predan svojemu namenu, da pomaga mladim ljudem iti v tujino ne glede na njihovo finančno ozadje. Zato AFS sodeluje s sponzorji in posameznimi darovalci, da skupaj financiramo AFS programe z delnimi in polnimi štipendijami.

Preberi več o štipendijah
AFS-students

Kako prepričati starše, da te podprejo!

Podatki za starše

AFS je vodilni program za izobraževanje v tujini za srednješolske in gimnazijske dijake, podpirajo pa ga sposobno osebje in prostovoljci. Od leta 1947 nudi AFS mladim ljudem učenje praktičnih sposobnosti in znanje, ki ga cenijo tako univerze kot delodajalci – opremi jih s vsem, kar je potrebno za uspeh v svetu. AFS programi pomagajo mladim ljudem spoznati svet onkraj njihovih lastnih skupnosti. Tako jim postane druženje in sodelovanje z ljudmi iz drugih držav in kultur popolnoma enostavno.

Preberi zakaj je AFS prava izbira

Med odkrivanjem čisto novega sveta se učiš

AFS pomaga čisto vsako izkušnjo spremeniti v trenutek za učenje. Naši prostovoljci te bodo vodili po AFS poti učenja za dijake – z učnim načrtom, ki so ga razvili intelektualni AFS izobraževalci in drugi mednarodni poznavalci s vsega sveta. Orientacije in mesečna srečanja s treniranimi prostovoljci ti bodo pomagale na polno izkoristiti tvojo izmenjavo – in te pripravile na celo življenje kulturnih doživetij.

Kako te AFS pripravi na tvojo izkušnjo

Izberi AFSNext – programi za mlade odrasle, profesionalce in učitelje

Naslednja generacija AFS mednarodnega učenja, prostovoljstva in pripravništva ponuja odraslim program izjemnih priložnosti, da uresničijo svoje globalne ambicije. Intenzivne AFSNext izkušnje omogočijo odraslim vsem starosti očitno prednost na več načinov in v vseh poklicnih smereh – doma ali po svetu.

Preberi več