Savina in Tosja sta na prijazno povabilo predstavnikov Indije in ravnatelja Gimnazije Jurija Vega Idrije, g. Boruta Hvalca, v aprilu obiskali ta lep in kar precej skrit slovenski kraj. Tam je potekalo že 6. mednarodno srečanje mladih    raziskovalcev – YroNS.

V prijetnem in delavnem vzdušju smo pričeli tkati vezi za prihodnje sodelovanje med idrijsko gimnazijo, indijsko predstavnico gospo Jyoti in AFS Slovenijo. Gospa Jyoti je velika podpornica medkulturnih izobraževanj in navdušena obiskovalka Slovenije. Iz lastnih pozitivnih izkušenj z AFS Indija, si tudi za nas v prihodnje želi čim več medkulturnih izmenjav dijakov na relaciji Indija – Slovenija.

Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi AFS Slovenije in interkulturnega izobraževanja ravnatelju gimnazije. Odprtost in pripravljenost na sodelovanje je bilo prisotno ves čas predstavitve.

V Sloveniji si lahko samo želimo še več takšnih velikih ljudi, ki so pripravljeni na projekte, ki mlade ljudi izobražujejo zunaj štirih sten šole katero obiskujejo.

Prepričani smo, da je bil cilj srečanja dosežen, znanje o medkulturnem izobraževanju smo uspešno delili in prepričali prisotne, da je to nekaj kar mladi potrebujejo – torej zavest o tem, da smo vsi prebivalci sveta in ne le Slovenije.